Duyuru

??k?ş
Hen?z duyuru yok

2022 Dünya Kupası

??k?ş
Bu konu kapatıldı.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • göster
Hepsini Sil
yeni mesajlar

ABD'nin sağ beki Sergino Dest ne topçu ama çok beğeniyorum

Yorum Yap

Şanlı İngilteremiz yoluna emin adımlarla ilerliyor

Yorum Yap

Az mac izleyebildim, onlari da bolum bolum, ama genel hissiyatim su: futbol cok zevksiz bir hale geldi

15-20 sene once cok buyuk yildizlar izliyorduk, hatta buyuk takimlarda ve bazi milli takimlarda yildizlar karmasi izliyorduk. En sevdigim donem buydu.

10-15 sene once is yildizdan takima dondu, cok iyi taktikler, sistemler, oyunlar izledik. Oyuncular daha yeteneksiz fakat daha fizikli, daha hizli, daha disliplinliydi.

Simdi ise artik futbolda yetenege hic yer kalmadi Is iyice robotlasmis oyuncular, kati sistemler, "yildiz hocalar" meselesine dondu. Isin kotu tarafi, bu sistemler 2010'lardaki gibi de degil. Ispanya ezbere oynuyordu mesela ama kreatif oyunculari sayesinde yine bir "show" izliyorduk. %90 ezbere oynuyorlardi ama %10 bir Iniesta parliyordu, ne bileyim bi Xavi araya atiyordu, bir seyler oluyordu ezberlenmemis. Izlenecek bir oyun ve oyuncular vardi.

Su an izlenecek oyuncu pili bitmis Messi ve Ronaldo disinda bi Mbappe bi Neymar. Adam akilli, eski tarz yetenekli bir orta saha say desen sayamayiz. Ekstra gol atan adamlara bakiyorsun Richardlison, Casemiro, Rashford falan. 15 sene once degil Dunya Kupasi, Turkiye ligini zor gorecek adamlar (yildizlik seviyesi bakimindan diyorum). Rashford dedim mesela, ekstra golu frikik. Cunku artik bu bir ekstra. Eskiden atan leblebi gibi atiyordu valla.

Izlenecek oyun desen en iyi mac olan Ispanya-Almanya macinda bile takir takir bir futbol goremedik. Al gulum ver gulum, ufak tefek hizlanmalar anca. Sane girince yetenegiyle hemen oyunu degistirdi mesela ama sahada oyle ikinci bir oyuncu bile yoktu.

Bilmiyorum belki sadece ben daha az zevk aliyorumdur ama eski futbolu cidden ozledim. Futbol futbolcuyla oynanir, 11 atletle futbol olmaz arkadas Bir de futbol iyi orta sahayla oynanir, ortada deli dana gibi kosan 3 adamla olmaz o is. Bi Guti koyarsin, sana oyle bir tempo ayarlar ki hizina yetisemezsin. Bi Sergen koyarsin, bi ara pasi bi sut hop 2-0. Boyle yazinca cok eski kafali bir insan oldugumu farkettim

Yorum Yap

Aslı Atanur Mehmet Demir tarafından Gönderilmiş Mesajı göster
          Az mac izleyebildim, onlari da bolum bolum, ama genel hissiyatim su: futbol cok zevksiz bir hale geldi

15-20 sene once cok buyuk yildizlar izliyorduk, hatta buyuk takimlarda ve bazi milli takimlarda yildizlar karmasi izliyorduk. En sevdigim donem buydu.

10-15 sene once is yildizdan takima dondu, cok iyi taktikler, sistemler, oyunlar izledik. Oyuncular daha yeteneksiz fakat daha fizikli, daha hizli, daha disliplinliydi.

Simdi ise artik futbolda yetenege hic yer kalmadi Is iyice robotlasmis oyuncular, kati sistemler, "yildiz hocalar" meselesine dondu. Isin kotu tarafi, bu sistemler 2010'lardaki gibi de degil. Ispanya ezbere oynuyordu mesela ama kreatif oyunculari sayesinde yine bir "show" izliyorduk. %90 ezbere oynuyorlardi ama %10 bir Iniesta parliyordu, ne bileyim bi Xavi araya atiyordu, bir seyler oluyordu ezberlenmemis. Izlenecek bir oyun ve oyuncular vardi.

Su an izlenecek oyuncu pili bitmis Messi ve Ronaldo disinda bi Mbappe bi Neymar. Adam akilli, eski tarz yetenekli bir orta saha say desen sayamayiz. Ekstra gol atan adamlara bakiyorsun Richardlison, Casemiro, Rashford falan. 15 sene once degil Dunya Kupasi, Turkiye ligini zor gorecek adamlar (yildizlik seviyesi bakimindan diyorum). Rashford dedim mesela, ekstra golu frikik. Cunku artik bu bir ekstra. Eskiden atan leblebi gibi atiyordu valla.

Izlenecek oyun desen en iyi mac olan Ispanya-Almanya macinda bile takir takir bir futbol goremedik. Al gulum ver gulum, ufak tefek hizlanmalar anca. Sane girince yetenegiyle hemen oyunu degistirdi mesela ama sahada oyle ikinci bir oyuncu bile yoktu.

Bilmiyorum belki sadece ben daha az zevk aliyorumdur ama eski futbolu cidden ozledim. Futbol futbolcuyla oynanir, 11 atletle futbol olmaz arkadas Bir de futbol iyi orta sahayla oynanir, ortada deli dana gibi kosan 3 adamla olmaz o is. Bi Guti koyarsin, sana oyle bir tempo ayarlar ki hizina yetisemezsin. Bi Sergen koyarsin, bi ara pasi bi sut hop 2-0. Boyle yazinca cok eski kafali bir insan oldugumu farkettim
          İmzamı atarım...

Futbol da birçok şey gibi artık makine boyutunda ve düzen üzerine bir sistem oldu. Bu temaşayı ve kaliteyi kesinlikle düşürüyor.

Eskiden her takımın 10 ve 9 numaraları büyük yıldızlardı neredeyse şimdi ise 11 kişi takım Brezilya dahi olsa topun arkasına geçiyor. Neymar ön liberoya gölge pres yapıyor yahu, Vinicius sağ bek kovalamaktan pozisyon alamıyor.

2000 lerin futbolu ile 2014 sonrası futbol inanılmaz farklı.

Basketbol futboldan çok çok daha zevkli hale geldi, futbol izleyicisini kaybediyor gitgide.

Yorum Yap

polonyalilarin omurlerinden 2 yil gitti son dakikalarda

Yorum Yap

Meksikadaki Chavez’i sadece frikik kullansın diye transfer ederim
              Bizimkiler topu kaleye yetiştiremez ordan

Yorum Yap

Hoca olayı cidden çok önemli Polonya Danimarka falan o kadrolarla rezil futbol oynuyorlar

Yorum Yap

Lukaku Belçikanın gruptan çıkmasını engelledi resmen

Yorum Yap

Fas yaslasın da inliğin cinliğin bir taraflarında patlasın İspanya!!

Yorum Yap

İspanya’nın yaptığı büyük şerefsizlik ama tabi kendilerince gayet mantıklı bir tercih aslında burada Fas Hırvatistan arasında değil de Brezilya Portekiz arasında seçim yaptılar bir taraftar çeyrek finalde Brezilya diğer tarafta Portekiz var Portekiz’i seçtiler ama ilahi adalet şaşmaz çeyrek finale bile kalamadan Fas’a elenirler

Yorum Yap

Her zaman sonunda Almanlar kazanmıyormuş demek ki :d

Yorum Yap

İspanya çakallık yaptı ama Kosta Rika 2-1 skoru koruyabilse hakikaten İspanya fena patlayacaktı olmadı işte...Heriflerin forma rengi bile boktan sarı-kırmızı-lacivert ve sen bunlarda şeref arayacaksın ..

Yorum Yap

Hakan Şükür'ün en erken gol attığını hatırlatan spiker devre arası maçtan mı değiştirildi gerçekten

Yorum Yap

Bugün takip edemedim maçları güney korede gruptan çıkmış helal olsun hocaları Paulo Bento çok beğendiğim bir teknik direktör bir gün belki Beşiktaşta da görmek nasip olur

Yorum Yap

Ah aboubakar

Yorum Yap

Hazırlanıyor...
                                X