Aslı Onur Essizoglu tarafından Gönderilmiş
Mesajı göster
Her ?eyden ?nce biz de Bilic'i ele?tiriyoruz diyerek,benim ele?tirilerimin s?radan yahut k?r? k?r?ne oldu?unu iddia etmi? gibi olmu?sun,yani biz de Bilic'i ele?tiriyoruz ama siz e??e?in bir yerine su ka??r?yorsunuz gibi.
Kald? ki ben yine s?yledim,?u an yine s?yl?yorum sa?l?kl? ele?tiri veya savunma yapanlar? tenzih ediyorum,daha da nas?l a??k yaz?l?r bilmiyorum.
Beni ?srarla ayn? kategorizede de?erlendirip,seni biliyoruz tamam ama deyip ayn? arg?manlarla savunmaya devam ediyorsun.
Her ?eyden ?nce ben kadro kalitesiz tespitine kar?? ??kt???m bir arg?man g?ster,aha s?z tart??may? b?rak?cam.
Fb ile bariz bir kadro kalitesi fark? var,bunu zaten kabul ediyorum Fb'yi tart??maya ise hi? dahil etmedim bile.
Gs'la ise kadro kalitesi fark?m?z a?a?? yukar? ayn? ve iddia ediyorum Gs'daki vasat futbolcular nerdeyse yine bizimle ayn?.
Belki biraz Muslera biraz da Sneijder farkediyordur elbette,bunun aksini de iddia etmedim.
Gs'la aram?zda b?y?k bir kalite fark? yok,sabaha kadar da tart??sak fikrim sabit bu konuda.
Bu ligde ?ampiyon olmak i?in ah?m ?ah?m bir kadro kalitesinin gerekli oldu?una inanm?yorum,oras? ayr?.
Kadromuzun ortalaman?n biraz ?st?nde bir kalitesi var,?yle ki Avrupa Ligini lider bitirdik,Arsenal ve Feyenoord gibi ?st d?zey ma?larda iyi i?ler yapt?lar.
Tottenham ve Liverpool'u sahaya dar ettiler,1-2 ma?tan bahsetmiyorum 12-13 ma?l?k bir ser?venden bahsediyoruz,bu kadar le? olan bir kadro i?in de mucize i?ler olsa gerek bunlar ?
Olcay'daki d???? elbette salt Olcay'la de?il,ancak Kerim'i Olcay'?n bu formsuzlu?unda bile ?ans vermeye de?er g?rm?yorsak,ki sene ba??nda harika bir sezon ba?lang?c? yapm??t?,biraz sorgulamakta fayda var.Dahas? bak Bilic'i savunup sabah ak?am Olcay'a sallayan adamlar?n bu konuda Bilic'i ele?tirememesi de ?ok enteresan,bu da ayr? bir vahamet.?stelik Ba?ak?ehir ma??nda bariz bir hoca hatas? varken (Ma??n en iyisi Tolgay'?n ??kmas?) buraya gelip Atiba ve Veli gibi futbolcularla bu kadar denmesi kar??s?nda susacak de?ilim.
Gelelim Sosa'ya,e?er Sosa sakatsa oynamaz olur biter karde?im. Sakat futbolcuyu sakat sakat,verim alamayaca??n? bilerek oynatmas? vahim ki ne vahim ? O?uzhan ' ? oynats?n o zaman ? Kerim'i Tottenham ma??ndaki gibi o b?lgeye ?eksin ? Varl?k i?inde yokluk ?ekmek zorunda m?y?z ?
Ayr?ca ben sadece anadolu tak?mlar?n? yenecek g??te oldu?umuzu da iddia etmedim,derbiler psikolojik ma?lar rezil kadrolarla kazand???m?z nice derbiler sayar?m sana.
Kad?k?y'deki rezil Fb'ye bile 1-0 ma?lup olup ma? sonunda,berabere kalsak puan fark? 4 kalacakt? demek illa ki ele?tirilecektir.
Bir tak?m?n h?cum plan? tamamen bireysel yetenekten ge?memeli,yahu Almeida,Fernandes,O?uzhan,Holosko,Olcay 5 ' lisi bile ?ok daha yarat?c?yd?,h?cumda inan?lmaz seri ve do?ru paslar yap?yorduk,bu tak?m?n h?cum ivmesini bu kadar kaybetmeye hakk? yok,?stelik daha kaliteli isimlere sahipken !
Neyse yaz?m? bitirirken yineleyeyim,ben Bilic'in baz? futbolculardan tam verim al?rken baz? futbolculardan hi? verim alamamas?n? yad?rg?yorum.
T?pk? baz? hatalar?ndan ?abuk ders al?rken,baz? konularda inad?n? devam ettirmesini yad?rgad???m gibi.
At?yorum Serdar'? mesela keserek,h?rsland?rarak kazanabilirsin ancak bu durum her futbolcuda b?yle olacak de?il,ki?iden ki?iye de?i?iklik g?sterir.
Yani baz? futbolculara yakla??m? do?ruyken baz?lar? yanl?? olabilir,bu verimsizli?in alt?nda bu da yat?yor olabilir.
Bilic'ten daha iyisi gelece?ine inanm?yorum,o konuda hem fikiriz ancak baz? konularda kendisini geli?tirmeli.
Ben ?ampiyonluktan umudumu kesinlikle kesmedim,hala hocaya inan?yorum inanmak istiyorum.
Ancak baz? konularda kendini art?k geli?tirmeli.
Sa?l?cakla m?d?r
Yorum Yap