?u anki duygular?mla, k?zg?nl???mla, hayal k?r?kl???mla yazsam ben de Bili? gitsin derim. Hele ?u son 3 ma?tadaki performans?, oyuna olan m?dahalesi, oyuncu tercihleri ve en ?nemlisi psikolojik, mental olarak s?n?fta kalmas? gitmesini istemem i?in yeterli. Ama durup mant?kl? d???n?nce bunun da bir ??z?m oldu?unu d???nm?yorum maalesef. Eminim 1. s?n?f hocalar d???nda bizi bu sezon ?ampiyon yapacak hoca yok. Bu tak?m?n?n en b?y?k dezavantaj? oyuncu grubu. Pasif, sinik, tecr?besiz, saha i?inde rakiple, hakemle nas?l oynan?r, nas?l ?ampiyon olunur bilmiyorlar. Aralar?nda ?ampiyonluk ya?ayan oyuncu say?m?z ?ok ?ok az. Ayr?ca bizim tak?m?n ruhsuzlu?undan, k?t? oyunundan arka planda kal?yor ama hakemler taraf?ndan net bir ?ekilde do?ran?yoruz. Rakiplerimiz ise hakemler sayesinde tutunuyorlar adeta. Olaya bir de hakk?n? aramayan, sessiz kalan ba?kan, y?netim fakt?r? de eklenince ?ampiyonluk hayal oluyor. Olas? lider ??kaca??m?z bir Galatasaray d?? saha ma??nda inan?yor musunuz ki bizi kazand?r?rlar? Yay?nc? kurulu? zaten ligi 4. y?ld?z? kim takacak diye pazarlamad? m?? Medya g?c?, b?rokrasi, lobi etkinli?i rakiplerimizin lehine de?il mi? Bahane olarak s?ylemiyorum ama saham?z yok bizim. ?ampiyonluk yolunda en ?nemli fakt?rlerden birisi i? saha ma?lar?. Biz bundan da mahrum kalmad?k m?? 3. l?k ya da olas? 2. likle mutlu olmam, Be?ikta?'?n tek hedefi t?m organizasyonlarda ?ampiyon olmakt?r. Fakat e?er bir ba?ar?dan, istikrardan, yap?lanmadan, gelecek y?llardan bahsetmek istiyorsak bu i?ler ?yle o gitsin, bu gelsinle olmuyor. Ka? tane hoca geldi ba??m?za son y?llarda hepsine bir bahane, kulp tak?ld? yollan?ld?. S?leyman Seba, Serdar Bilgili yollan?ld? bu tak?mdan. Demir?renler'e 8 y?l ses ??kar?lmad?, ??mart bizi ba?kan oldu. Kusura bakmay?n ama sizin bu amat?rce, duygusalca ve g?n? kurtaray?m ?eklindeki yakla??m?n?z bu hale getirdi bizim kul?b?. Kendi do?um y?l?m olan 1994 senesinden itibaren Be?ikta? Teknik Direkt?rl???ne getirilen isimlere bakacak olursak:
Christoph Daum
Rasim Kara
John Benjamin Toshack
Karl Heinz Feldkamp
Hans-Peter Briegel
Nevio Scala
Christoph Daum
Mircea Lucescu
Vicente del Bosque
R?za ?al?mbay
Jean Tigana
Ertu?rul Sa?lam
Mustafa Denizli
Bernd Schuster
Tayfur Havut?u
Carlos Carvalhal
Samet Aybaba
Slaven Bili?
Ne kadar uzun bir liste oldu di mi? Aralar?nda benim de be?enmedi?im isimler var ama yelpaze geni? g?rd???n?z ?zere. Sistem hocas? da var ba?ar? hocas? da. Gelelim as?l meseleye; bu isimlerin aras?ndan sadece Christoph Daum, John Benjamin Toshack, Mircea Lucescu, Jean Tigana, Mustafa Denizli ve Slaven Bili? elli ma?tan fazla tak?m?n ba??nda bulunmu?. Bunlar?n hi?birisi futbolu bilmiyordu de?il mi? Hi?birisi bize uygun de?ildi, Be?ikta?'?n hocas? de?ildi di mi? Arkada? kim bu Be?ikta?'?n hocas?, kim bizi ba?ar?l? yapabilecek ?ok merak ediyorum. Mourinho, Kloop, Guardiola, Van Gaal hangisini istersiniz?
S?z?n ?z? yukar?da sayd???m 1. s?n?f hocalar? ve onlar?n istedi?i oyuncular? getirecek g?c?n?z yoksa her sene hoca de?i?tirelim, bir de bunu deneyelim mant??? tutmuyor belli ki. Stad maliyeti, bor?lar, haciz i?lemleri, gelirlere ipotek, transfer k?s?tlamas?, rakiplerine oranla ?ok d???k saha, Avrupa kupalar? ve ?r?n gelirlerinin oldu?u ?u ortamda hoca de?i?ikli?i benim i?in yanl??t?r.
Son olarak Slaven Bili? ?u d?zende; 2012/13 ?ampiyonu Galatasaray'?n 17 ma?ta d?? sahada ald??? puan?, 2013/14 ?ampiyonu Fenerbah?e'nin 17 ma?ta d?? sahada ald??? puanin 1 fazlas?n?, 12 d?? saha ma??nda toplam?? bir hocad?r.
T?m bunlar g?z on?ne al?nd???nda bu adama Vodafone Arena'da ?ans tan?mamak, en az?ndan 1 sene daha yola devam etmemek kesinlikle yanl?? bir karar olacakt?r.
Christoph Daum
Rasim Kara
John Benjamin Toshack
Karl Heinz Feldkamp
Hans-Peter Briegel
Nevio Scala
Christoph Daum
Mircea Lucescu
Vicente del Bosque
R?za ?al?mbay
Jean Tigana
Ertu?rul Sa?lam
Mustafa Denizli
Bernd Schuster
Tayfur Havut?u
Carlos Carvalhal
Samet Aybaba
Slaven Bili?
Ne kadar uzun bir liste oldu di mi? Aralar?nda benim de be?enmedi?im isimler var ama yelpaze geni? g?rd???n?z ?zere. Sistem hocas? da var ba?ar? hocas? da. Gelelim as?l meseleye; bu isimlerin aras?ndan sadece Christoph Daum, John Benjamin Toshack, Mircea Lucescu, Jean Tigana, Mustafa Denizli ve Slaven Bili? elli ma?tan fazla tak?m?n ba??nda bulunmu?. Bunlar?n hi?birisi futbolu bilmiyordu de?il mi? Hi?birisi bize uygun de?ildi, Be?ikta?'?n hocas? de?ildi di mi? Arkada? kim bu Be?ikta?'?n hocas?, kim bizi ba?ar?l? yapabilecek ?ok merak ediyorum. Mourinho, Kloop, Guardiola, Van Gaal hangisini istersiniz?
S?z?n ?z? yukar?da sayd???m 1. s?n?f hocalar? ve onlar?n istedi?i oyuncular? getirecek g?c?n?z yoksa her sene hoca de?i?tirelim, bir de bunu deneyelim mant??? tutmuyor belli ki. Stad maliyeti, bor?lar, haciz i?lemleri, gelirlere ipotek, transfer k?s?tlamas?, rakiplerine oranla ?ok d???k saha, Avrupa kupalar? ve ?r?n gelirlerinin oldu?u ?u ortamda hoca de?i?ikli?i benim i?in yanl??t?r.
Son olarak Slaven Bili? ?u d?zende; 2012/13 ?ampiyonu Galatasaray'?n 17 ma?ta d?? sahada ald??? puan?, 2013/14 ?ampiyonu Fenerbah?e'nin 17 ma?ta d?? sahada ald??? puanin 1 fazlas?n?, 12 d?? saha ma??nda toplam?? bir hocad?r.
T?m bunlar g?z on?ne al?nd???nda bu adama Vodafone Arena'da ?ans tan?mamak, en az?ndan 1 sene daha yola devam etmemek kesinlikle yanl?? bir karar olacakt?r.
Yorum Yap