Aslı Bar?? A??? tarafından Gönderilmiş
Mesajı göster
Ayr?ca,
Ekonomik ?artlar? iyi, taraftar deste?i olan ve kadrosu da k?t? olmayan bir Bursaspor un da ?ok iyi halde oldu?unu s?yleyemeyiz a??k?as?. Ki ?enol G?ne? Bursa ya May?s ay?nda geldi, yani haz?rl?k d?nemini de ka??rmad?, transfer d?nemini de. ?u an Bursaspor iyi bir futbol oynuyor evet ama bulundu?u konum iyi de?il. Ayr?ca hi? bir derdi de yok bir zahmet art?k elle tutulur bir ?eyler olsun.
Alternatif yok yia? diye a?lamak demeyelim de, realist olmak diyelim buna. Alternatif 100 lerce var tabi ki. Lakin ?u anki konumumuzda hoca de?i?tirmek, s?f?rdan bir maceraya at?lmak hi? ger?ek?i olmaz. Ancak dedi?iniz gibi eldeki kadroyla yetinebilecek ve bununla bir ba?ar? elde edebilecek biri olmas? gerekiyor. ?enol G?ne? gelip de bunu ?u an kabul edecekse eyvallah gelsin. Yabanc? bir hoca gelip de bu dedi?inizi yapamaz. ?lkeyi tan?yan biri olmas? gerekiyor. Belki de bu tan?mlara uyan ?ok az hoca var. ?enol G?ne?, Rasim Kara belki biraz da Mustafa Denizli ki o da ekstra imkanlar isteyebilir.
Ayr?ca bu bahsetti?iniz B planlar? falan Be?ikta? ?ok k?t? bir duruma d??erse s?ylenebilecek ?eyler. 1-2 puanl? zirve yar???nda Be?ikta? 3. oldu diye "bu ?artlarda" k?yamet koparman?n alemi yok. Avrupa da gelece?imiz seviye ve tak?m?n son durumu ?ok ?nemli. Ama 3. olmak tabi ki ?ok ho? de?il gene de. Bu tarz bir ?l?m-kal?m noktas?na eri?memiz i?in ?artlar?m?z?n sadece hocan?n yetene?ine kal?r bir hale gelmesi gerekiyor. ?u an getirece?iniz B planlar?n?n bile ba?ar?l? olma ihtimali ?ok d???k. ?enol G?ne? de gelse Bursa daki gibi uzun s?re ba?ar? s?k?nt?s? ya?ayabilir. Hatta Bielsa, Le Guen falan gelse s?yledikleri transferler yap?lsa dahi bu seneki ?artlar?m?z kesin ba?ar? kar??l???n? getirmeyecek kadar zorlay?c?. Bana genel ?artlarda bir BJK den de?il bu seneki ekonomik ve di?er ortam ?artlar?nda m?cadele etmeye ?al??an bir BJK ye bak?p yorum yapman?z gerekiyor.
Ne yaz?k ki koskoca BE??KTA? kul?b? s?rf harflerini b?y?k yaz?nca koskoca olam?yor. Be?ikta? kul?b? tarih olarak koskoca bir kul?pt?r ama ?u an itibariyle ekonomik olarak gayet de m?tevazi imkanlara sahiptir. Bu s?reci Bilic gibi iyi bir ge?i? hocas?yla ge?irmek varken macera araman?n mant??? nedir ? Macera arayacak kadar k?yamet kopar?lacak durum nedir ? Durum belli, kar??l???nda beklenebilecekler belli. Sizi ama daha iyi olabilirdik d???ncesine s?r?kleyen de zaten Bilic in ba?ard?klar?d?r. Burak kazmas?ndan golc?, Sel?uk tan ortasaha, Tolga dan kaleci yapan ?enol Hoca ise. Necip, Serdar, Veli, Ersan, Cenk, Olcay gibi oyuncularla bizi ?u hale getiren de Bilic tir. G?khan T?re yi bu derece iyi konuma ??kartan Bilic tir. Daha bir ?ok futbolcuda bunun ?rneklerini g?rebiliriz. Kerim, At?n?, Franco gibi. Ben anlam?yorum bu karamsarl???n?z? ve k?t?mserli?inizi. Bilic i seviyorum diyorsunuz ama s?yledikleriniz bana hi? iyi niyetli gelmedi. Neyse sayg?lar.
Yorum Yap