arkada?lar sopcast ilac? olan olursa ma? saatine kadar payla??rsa ?ok makbule ge?er
Duyuru
??k?ş
Hen?z duyuru yok
El Classico vol.1 25.10.2014 19:00
??k?ş
X
-
Aslı Serdar ?lter tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterarkada?lar sopcast ilac? olan olursa ma? saatine kadar payla??rsa ?ok makbule ge?er
Yorum Yap
-
Aslı Mehmet K?se tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Arda ?elikmaden tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Mehmet K?se tarafından Gönderilmiş Mesajı göster
ispanya ligini ele alirsak Messi 285 macta 250 gol Ronaldo 172 macta 192 gol..
Messi eski gol ortalamasina dogru ilerleyemezse Ronaldo yetisir zaten..
Karde?im at?lan gollere bak
yap?lan asistlere bak
girilen pozisyonu gole ?evirme ortalamalar?na bak
gole dair akl?na gelebilecek t?m rekorlara bak (?u anl?k cl hari?)
hepsinde Messi a??k ara ?nde.
?stelik Messi 17 ya??ndan beri burada. Liderlik verildi?inden bu yana yap?lan istatistiklere bakarsak bu fark daha da b?y?yor.
Bunlar?n hepsini ge?tim. Messi do?u?tan b?yle. Adamda futbol zekas? denen ?ey do?du?u g?nden beri Best-Cruyff-Maradona-Zidane seviyesinde.
Ronaldo ise b?y?k ?l??de insan?st? ?al??ma azmi ile buralarda. En basitinden Q7'de bu azim olsa Ronaldo yerine Q7, Q7 yerine de Ronaldo denirdi bug?n.
Messi'yi d?nyan?n tart??mas?z en iyi futbolcusu yapan tam olarak budur.
Futbolda en onemli deger gol.
Ve messi'nin 250 golu konusuluyor asistleri degil hem ona bakarsan Ronaldo'nun yaninda Benzema, Di Maria, Almeida, Postiga, Nani gibi okuzler OLMASA Ronaldo'nun daha fazla asisti olurdu.
Sen asistin kralini yap ama topla bulusan okuzse senin asistin hic olur sirf Almeida kac asisti yedi biliyoruz
Suan Messi ile Ronaldo arasinda 58 gol fark var ama 113 mac fark da var
Ben goller acisinda yetisir diyorum
Ronaldo'nun kalitesinin b?y?k oranda insan?st? ?al??mas? ile alakal? oldu?unu s?ylemek i?in verdim o ?rne?i. Messi'ninki do?u?tan geliyor.
Futbolda gol kadar asistte ?nemlidir. Bu alanda da Messi ?nde. Beni alakadar etmez diye bir ?ey olamaz.
Girilen pozisyonlar?n gol yap?lma oran?na bak orada da Messi a??k ara ?nde ki bu Ronaldocular?n en ?nemli arg?man? olan "ama messi forvet oynuyor ronaldo kanat yeaaa" tezini temelden ??r?ten bir istatistiktir. Messi Ronaldoya g?re 3. b?lgede daha az topla bulu?turulur ve daha y?ksek y?zdeyle gol yapar. Bunu gol ?nemlidir dedi?in i?in s?yl?yorum.
Ayr?ca hem olsa ile i?ler y?r?m?yor diyorsun hem de olmasa ile c?mleler kuruyorsun. ?kisinden birine karar ver bence
Yorum Yap
-
Aslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Serdar ?lter tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterarkada?lar sopcast ilac? olan olursa ma? saatine kadar payla??rsa ?ok makbule ge?er
bekliyorum payla??m?n?
Yorum Yap
-
Aslı G?khan ?zba? tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı G?khan ?zba? tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterNe ata?? bence bu gol olur
Ben Messi'den bir kere bile rakibini tahrik edici k???k g?ren bir a??klama g?rmedim mesela.
G?remezsin abi ??nk? Messi Barcelona'n?n el bebek g?l bebek b?y?tt??? ?ocu?u
Yorum Yap
-
Aslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterMessi'yi ?ngiltere Liginde oynarken de g?rmek isterdik
Ronaldo'yu savunanlar?n sa?ma savlar?ndan bir tanesi de bu
Yahu adam zaten d?nyan?n en b?y?k 2 tak?m?ndan birinde oynuyor. Di?eri Real oldu?una ve oraya gitmeyece?ine g?re, neden ba?ka yere gitsin. Velev ki gitti, Ag?ero'nun Silva'n?n ve bu sezon g?rd???m?z ?zere Costa'n?n kral oldu?u ligde Messi kasmadan 40 atar.
Yorum Yap
-
Aslı Serdar ?lter tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Serdar ?lter tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterarkada?lar sopcast ilac? olan olursa ma? saatine kadar payla??rsa ?ok makbule ge?er
bekliyorum payla??m?n?
Buralarday?m abi, s?rekli avatar de?i?tirdi?im i?in tan?yamayanlar oluyor
10-15 dakika kala linkler ortaya ??kar o s?ra patlat?r?z buralar?
Yorum Yap
-
Aslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı G?khan ?zba? tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı G?khan ?zba? tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterNe ata?? bence bu gol olur
Ben Messi'den bir kere bile rakibini tahrik edici k???k g?ren bir a??klama g?rmedim mesela.
Messi'nin ge?mi?ini bir ara?t?r derim. Ne gibi sa?l?k sorunlar? ya?ad???n?. Futbol oynayamaz denen adama kul?b?n nas?l sahip ??kt???n?. Daha uzar gider
Yorum Yap
-
Aslı Arda ?elikmaden tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterMessi'yi ?ngiltere Liginde oynarken de g?rmek isterdik
Yahu adam zaten d?nyan?n en b?y?k 2 tak?m?ndan birinde oynuyor. Di?eri Real oldu?una ve oraya gitmeyece?ine g?re, neden ba?ka yere gitsin. Velev ki gitti, Ag?ero'nun Silva'n?n ve bu sezon g?rd???m?z ?zere Costa'n?n kral oldu?u ligde Messi kasmadan 40 atar.
H? h? atar abi ataaaaar tek ba??na ?ampiyon da yapar zaten kasmadan
Benim i?in Premier League > La Liga
La Liga 2 b?y???n aras?nda ge?en bir lig, ara s?ra Atletico veya Bilbao ??k?? g?steriyor. Ama Premier League ?yle mi? Genelde ilk 7 tak?m ?ampiyonlu?a oynuyor, ligin sonlar?na do?ru ilk 4 tak?m aras?nda inan?lmaz ?eki?meler oluyor.
Siz ne d???n?rs?n?z bilemem.
Yorum Yap
-
Aslı G?khan ?zba? tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı G?khan ?zba? tarafından Gönderilmiş Mesajı göster
Olay benzetme de?il ki karde?im. Adam?n a??klamas? ho? de?il sadece. Ukala ve ??mar?k?a. Ronaldo bildi?imiz gibi b?yle bir adam zaten.
Messi'nin ge?mi?ini bir ara?t?r derim. Ne gibi sa?l?k sorunlar? ya?ad???n?. Futbol oynayamaz denen adama kul?b?n nas?l sahip ??kt???n?. Daha uzar gider
Ben ikisinin de hikayesini biliyorum abi. Benim i?in Ronaldo daha a??r bas?yor. Neyse ma?a kald? ?urada 1 saat o zaman yine konu?uruz.
Yorum Yap
-
Aslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Arda ?elikmaden tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterMessi'yi ?ngiltere Liginde oynarken de g?rmek isterdik
La Liga 2 b?y???n aras?nda ge?en bir lig, ara s?ra Atletico veya Bilbao ??k?? g?steriyor. Ama Premier League ?yle mi? Genelde ilk 7 tak?m ?ampiyonlu?a oynuyor, ligin sonlar?na do?ru ilk 4 tak?m aras?nda inan?lmaz ?eki?meler oluyor.
D?nyan?n en b?y?k 2 tak?m? Real ve Bar?a. Ronaldo ?imdi geri d?ner mi mesela Manu'ya. ?u an d?nmez dimi?
Messi'de gitmez i?te.
Ha City 50 milyon y?ll?k verdi Bar?a'da git dedi de Messi gitti. Aguero'nun Silva'n?n Costa'n?n bu i?leri yapt??? Premier Lig'de Messi 40 atar. ?ok rahat atar hemde.
?ampiyon olur olamaz onu bilemem. Yani ?rnekler mevcut. Oyuncu kaliteleri belli. Oran-orant?y? kurmak ?ok da zor olmasa gerek
Yorum Yap
-
Aslı Arda ?elikmaden tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Arda ?elikmaden tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterMessi'yi ?ngiltere Liginde oynarken de g?rmek isterdik
D?nyan?n en b?y?k 2 tak?m? Real ve Bar?a. Ronaldo ?imdi geri d?ner mi mesela Manu'ya. ?u an d?nmez dimi?
Messi'de gitmez i?te.
Ha City 50 milyon y?ll?k verdi Bar?a'da git dedi de Messi gitti. Aguero'nun Silva'n?n Costa'n?n bu i?leri yapt??? Premier Lig'de Messi 40 atar. ?ok rahat atar hemde.
?ampiyon olur olamaz onu bilemem. Yani ?rnekler mevcut. Oyuncu kaliteleri belli. Oran-orant?y? kurmak ?ok da zor olmasa gerek
Abi seninle kar?? kar??ya gelmek istemiyorum Ve savunmam? da halen diretiyorum. Ronaldo La Liga'ya geldi darma duman etti istatistikleri. Premier League'de b?yle de?ildi. Messi'den de e?er giderse ayn? ?ekilde bir d???? beklerim ben. Sadece bunu demek istiyorum.
Ha bu arada en b?y?k Real Madrid en b?y?k 2 tak?m diye bir ?ey yok
Yorum Yap
-
Aslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Arda ?elikmaden tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterMessi'yi ?ngiltere Liginde oynarken de g?rmek isterdik
Messi'nin PL'de yahut ba?ka bir ligde ba?ar?l? olup olamayaca?? konusunun tart???lmas? tamamen ??kmaz bir yol yani. ??yle bir ger?ek var, Messi 14 ya??ndan bu yana La Masia'da Barcelona'n?n geleneksel olarak sahip oldu?u mentaliteye g?re yeti?ti. Ki bu mentalite de hepimizin bildi?i gibi di?er bu tip geleneksel mentalitesi olan tak?mlara g?re ?ok daha d??a kapal? bir futbol felsefesi Barcelona'daki. Radikal de?i?ime son derece kapal?, ba?ar?y? getiren de bu zaten bu tak?ma. Yani ?imdi temel geli?im y?llar?n?, olgunluk y?llar?n? tamamen b?yle bir mentalite i?inde ge?irmi? bir adam tabii ki PL'de ya da ba?ka bir ligde t?kezleyecek. Ronaldo t?kezlemedi, ??nk? b?yle kapal? ve kat? bir mentaliteyle yeti?medi adam. Bu Messi'nin ve Ronaldo'nun birbirine ?st?n oldu?unu g?sterecek bir ?l?? de?il yani. Benim na?izane fikrim. ?ok k???k ya??mdan beri Barcelona'ya b?y?k tak?kl???m var, o y?zden oyuncular?n yeti?me bi?imlerini, La Masia'y? falan uzaktan ??renebildi?im kadar derinlemesine biliyorum, bana o y?zden bu kar??la?t?rma sa?ma geliyor olabilir
Yorum Yap
-
Aslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Arda ?elikmaden tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Erdal Yikit tarafından Gönderilmiş Mesajı göster
Messi'de gitmez i?te.
Abi seninle kar?? kar??ya gelmek istemiyorum Ve savunmam? da halen diretiyorum. Ronaldo La Liga'ya geldi darma duman etti istatistikleri. Premier League'de b?yle de?ildi. Messi'den de e?er giderse ayn? ?ekilde bir d???? beklerim ben. Sadece bunu demek istiyorum.
Ha bu arada en b?y?k Real Madrid en b?y?k 2 tak?m diye bir ?ey yok
Ronaldo Premier Ligde 38 gol atmad? m?
Aguero 30 atmad? m?
Costa muhtemelen 30 civar? atmayacak m? bu sene
Messi de atar 40 tane diyorum bende. La Liga'da 50 att??? i?in senin dedi?in gibi bir d???? ya?ar hakl?s?n
Son c?mlene kat?l?yorum; ama bunu ?ike ve ?aibe ile ger?ekle?tirmi? bir kul?pt?r Real Madrid. O y?zden hi?bir zaman sayg? duymam kendilerine
Yorum Yap
Yorum Yap