Yabanc? s?n?rlamas? y?z?nden bizimkiler k?ymetlendi! Ama sadece maddi olarak k?ymetlendi, teknik bir geli?im yok! Bu paralar? b?nyeleri kald?rm?yor!
BlackBerry Z10 cihaz?mdan g?nderildi!
Duyuru
??k?ş
Hen?z duyuru yok
?ek Cum. ve Letonya Ma?lar?n?n Aday Kadrosu A??kland?
??k?ş
X
-
Yabanc? S?n?rlamas? olan ?lkelere bak?n bir de olmayanlara...
Ayr?ca Anadolu tak?mlar?n?n b?yle bir de?i?ikli?e onay vereceklerini hi? sanm?yorum, umar?m yan?l?r?m.
Bir yorum yaz:
-
Futbolda d?nen parayi denetleyecek devlet kurulusu sart...Herkes istedigi gibi para harcayamamali,baskanlar kendi doneminde harcanan paradan sorumlu olmali...
Bir yorum yaz:
-
Yabanc? s?n?r? kalkmal?.Aslı Serhat Senel tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterKesinlikle kat?lm?yorum. Milli Tak?m daha geriye gider.Aslı G?kay G?kdo?an tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterYabanc? s?n?r? kalkmal?.
Tek ??z?m bu.
Bizim altyap? problemimiz var. Kul?pleri zorunlu tutmal?lar baz? olaylara altyap? ile ilgili. B?t?elerin bir k?sm? mutlaka gen?lere harcanmal?.
Her tak?m 18e 2-3, 11e 1-2 gen? oyuncu almak zorunda kalsa ve bu tip ?eyler geli?tirilse belki daha iyiye gider T?rk oyuncular?n durumu diyece?im ama biz yatmaya ?yle al??m???z ki... Pek umudum yok.
T?rk oyuncu kadroya girebilmek i?in kendisini birazc?k kasmal?.
?uanda biz T?RK oyunculara muhtac?z. ?yide olsa k?t?de olsa vasatta olsa oynatmak zorunday?z. Hamle a??s?ndan sahada 4 yabanc? ile ba?lamak durumunda bile kalabiliyoruz.
Yani en az 6 yada 7 tane T?RK oyuncu gr kendisini geli?tirmesede Be?ikta? , Galatasaray , Fenerbah?e gibi tak?mlarda en az 1.5 milyon tl para alarak oynuyorlar.
Yabanc? s?n?r? kalkmazsa bu ?lkede mehmet topuzlara 10 milyon eurolar , alper potuklara 6 milyon euro + 2 futbolcu gibi u?uk ka??k fiyatlar vs verilir...
Bak?n?z necip , emre ?olak , ayd?n y?lmaz , mehmet topuz , ismail k?yba??, gibi oyuncular ??kt?klar?nda gen? futbolcular olmas?na ra?men ne kadar kendilerini geli?tirdiler ? Necip 2008-2009 senesinde nas?sa ?uanda ayn?s?. Belki fizik olarak biraz kendisini geli?tirmi?tir ama futbol olarak ne kadar ?st?ne koydu? Yada o?uzhan bu sene 3.senesi ilk senesi ile aras?nda ne kadar fark var ? Muhammed 18 ya??nda her hocas? ?ans veriyordu twitterda k?z resimleri payla?mak yada sa?lar? ile ilgili de?i?iklikleri g?stermek d???nda ne yapt? ?
Batuhan ger?ekten iyi bir ?ocuktu ve potansiyeli vard? 16-17 ya??nda oynat?yorduk.18 ya??nda ilk 11'e al??t?rd?lar ?ocu?u ne kadar geli?tirdi kendini ?
Bu sistem bu ?ekilde devam etti?i s?rece geli?tirmez , geli?tiremez. Bu adamlara senelik en az 1 milyon tl verildi?i s?rece bu adam 18 ya??nda ev 19 ya??nda alt?na ferrari al?p "BEN OLDUM" dedikeri s?rece , BE??KTA? bana muhta? k?t?de olsa oynar?m ??nk? yerliyim diye d???nd?kleri s?rece bu yerlilerden hi?bir?ey olmaz.
Bizim yerlilere muhta? olmam?z kalkmal?. O zaman hem yerli futbolcu piyasas? d??er , hem kadro geni?li?i olu?ur ve avrupada daha ba?ar?l? sonu?lar gelir , hem yerli oyuncular i?in u?uk ka??k paralar verilmedi?i i?in b?t?e dengeleri ?a?maz hemde yerli oyuncular papu? pahal? diye kadroya girmek i?in 1 saat ?al??aca??na 2 saat ?al???r.
Bir yorum yaz:
-
Bende G?kay ile ayn? fikirdeyim. Yabanc? s?n?r? futbolun alt?nda dinamit gibi duruyor. T?rk futbolcusunun daha ?ok ?al???p kendini g?stermesi i?in kalkmal?d?r yabanc? s?n?r?. Bunu silah gibi kullan?yor ?o?u top?u. Anadolu kul?pleri i?inde ?nemli. Futbolcular? ederinden ?ok daha fazla paralara satt?lar senelerdir bu y?zden. ?lkede hak edilmemi? para dola??p duruyor.Aslı Serhat Senel tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterKesinlikle kat?lm?yorum. Milli Tak?m daha geriye gider.Aslı G?kay G?kdo?an tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterYabanc? s?n?r? kalkmal?.
Tek ??z?m bu.
Bizim altyap? problemimiz var. Kul?pleri zorunlu tutmal?lar baz? olaylara altyap? ile ilgili. B?t?elerin bir k?sm? mutlaka gen?lere harcanmal?.
Her tak?m 18e 2-3, 11e 1-2 gen? oyuncu almak zorunda kalsa ve bu tip ?eyler geli?tirilse belki daha iyiye gider T?rk oyuncular?n durumu diyece?im ama biz yatmaya ?yle al??m???z ki... Pek umudum yok.
Piyasan?n kural?na ayk?r? bir kere. Tekelin oldu?u yerde geli?im olmaz. Bu kuralda futbolun tekelle?tirilmesi gibi bir ?eydir nazar?mda.
Bir yorum yaz:
-
Kesinlikle kat?lm?yorum. Milli Tak?m daha geriye gider.Aslı G?kay G?kdo?an tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterYabanc? s?n?r? kalkmal?.
Tek ??z?m bu.
Bir yorum yaz:
-
A2 milli tak?m?m?z m? varAslı Fuat Seymen tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterA sporda a2 milli ma?? var ?ngiltere ile. Kerim frei ve cenk tosun oynuyor. Gen?ler g?zel oynuyor izleyebilirsiniz.
yeminle senden duydum bunu ?u an ve bakt?m hakikaten varm??.
yakla??k 10 y?l kadar ?nce a2 tak?m ??km??t? toraman, necati falan oynuyordu o d?nem. kalkt? san?yordum ben bunu.
milli tak?m zaten umrumda de?il ?o?unuzun da ?yle. galibiyet alamadan rezil r?sva olarak grubu sonland?r?rlar umar?m.
Bir yorum yaz:
-
Herkes rant?n? oturtmu?. Kesinlikle kald?rmazlar. ??nk? futbolu ger?ekten gerizekal?lar y?netiyor.Aslı G?kay G?kdo?an tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterYabanc? s?n?r? kalkmal?.
Tek ??z?m bu.
Bir yorum yaz:
-
Milli ma? haftas?nda futboldan iyice so?uyanlara, "Class of92" belgeselini tavsiye ederim. ?u an ntvsporda...Giggs, Scholes, Beckham ve Cantona'n?n a?z?ndan 90'lar?n United efsanesini hat?rlamak isteyenlere...
Bir yorum yaz:
-
Hocam, Bel?ika ?rne?i ?ok u? bir ?rnek. Dedi?in gibi hepsi ?ok kaliteli oyuncular ve tak?mlar?nda as oynayan futbolcular. Buna ra?men, 2014 D?nya Kupas?'nda 'vay be' diyebilece?imiz bir derece yapamad?lar; ??nk? onlar?n da zamana ihtiyac? var. Yeni yeni bir araya geliyorlar milli tak?mda.Aslı Onur Ozcelik tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterHocam arada oynayanlar? zaten s?ylemi?ssin, onlar d???nda bu sezon Salih u?an s?f?r ma?, Bilal 2sinde sonradan oyuna girmek ?zere toplam 4 ma?, Ahmet ?al?k h?mm, Muhammed demir zaten d?kt?r?yor onu biliyoruz, evet devam etmeni isterim, 20 li ya?larda 100lerce T?rk oyuncu var, istedi?ini yazabilirsin,Aslı Mehmet Erhan tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterOzan Tufan (zaten oynuyor), ara s?ra oynayan O?uzhan ?zyakup, Hakan ?alhano?lu; ?ok az oynayan ya da hi? oynayamayan Salih U?an, Bilal Ba?a??ko?lu, Kerim Koyunlu, Ahmet ?al?k, Muhammed Demir vs...Aslı Onur Ozcelik tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterHangi gen?ler, arkadan gelen bir nesil var da ben mi bilmiyorum.Aslı Mehmet Erhan tarafından Gönderilmiş Mesajı göster?ki ma?ta havlu att?k, bundan sonra gen?leri izleyelim bence. Sonraki turnuvalar i?in faydas?n? g?r?r?z belki hi? de?ilse.
Devam etmemi ister misin?
benim demek istedi?im arkadan gelen nesil falan yok, kendi tak?mlar?nda ba?ar?l? olup da milli tak?ma se?ilmeyi hakeden 3 ten fazla oyuncu sayamazs?n. Bel?ika milli tak?m?na bir bakabiliriz mesela, ger?i hepsi a tak?mda oynuyor ama
Courtois 21
De Bruyne 23
Eden Hazard 23
Lukaku 21
Bakkali 18
Benteke 23, hani elimizde b?yle bir gen? ekip var arkadan gelen de oynatm?yoruz sanki, kim Allah a?k?na yeni nesil.
Emre B., Burak, Sel?uk ?nan, Volkan Demirel vs. gibi adamlar?n yerine benim sayd???m gen?leri bir araya getirip milli tak?ma al??t?rmak gerekti?ine inan?yorum ben. Hemen olmasa da, mesela 2018 ya da 2020 y?llar?ndaki turnuvalarda meyvesini yiyebiliriz. O gen?lerin hi?biri bo? bele? adamlar de?il, yeter ki g?venilsin.
Bir yorum yaz:
-
Aslı Suat Ar?kan tarafından Gönderilmiş Mesajı göster
Eskiden milli ma? var iken kanallar yay?n ak???n? de?i?tirir tekrar programlar oynat?rlard? ??nk? bilirlerdi T?rk hak? televizyonda sadece milli ma?? izleyecek. D?n ise bakt?m t?m kanallar ayn? yay?n ak???na devam ediyor ben bile ma?? izlemedim dizi izledim ve arada bakt?m sadece. ??in k?t? taraf? ?evremde ma? oldu?undan habersiz insanlar vard? durum bu derece k?t? k?sacas?.
Biz her zaman rakiplerimize g?re kadro olarak zay?ft?k a??kcas? en iyi d?nemimizde de b?yle idi ama bizi ba?ar?l? yapan milli tak?m ve taraftar kenetlenmesi idi. Halk? bu kadar futboldan ve Milli tak?mdan so?utur isen ma? zaman? biletleri sponsorlara da??t?p tak?ma destek olacak taraftar yerine sinema izlemeye gelmi? gibi oraya gelmi? gruplar? oraya toplar isen b?yle olur.
Beni en ?ok ?zen konu ise 2003-2004 sezonunda ?ansal ile erman?n be?iktal b?yle gider ise ekme?imizden olaca??z a??klamas?d?r. Sen almanyada ya??yorsun karde?im bayern m?nih tak?r tak?r top oynar iken kimse ??k?p ekme?imizden oluruz diyor mu? demiyor tabi aksine i?lerine geliyor ??nk? g?zel futbol demek reyting demek. O sene i?te bizim b?yle ?n?m?ze ge?tiler ve o g?n bug?nd?r futbol olarak geriye gidiyoruz ama biz geriye gittik?e adamlar marka de?eri deyip duruyor.
?ok hakl?s?n abi.
Bir yorum yaz:
-
hiddink d?neminde ?o?u ki?inin so?umas?n?n en b?y?k sebeplerinden biri o?uz ?etin'dir. hiddink pek tan?m?yordu oyuncular? o?uz ?etin de ne kadar fbli gsli varsa k?t? oynasa bile kadroya doldurtuyorduAslı Taha Dorttepe tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterAslı Suat Ar?kan tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterJeepler mercedes olmaz ise oynamay?z diyenleri g?rd?kten sonra T?rk halk? zaten milli tak?mdan so?umu?tu.
Daha sonra tarafl? kadro se?imler kadrolardaki adaletsizlikler T?rk halk?n?n milli tak?madan iyice so?umas?na sebep oldu.
Digit?rk ihaleyi ald??? g?nden bug?ne kadar kademe kademe d??en kalitemiz ise bu sene dipe vurdu.
T?m zeminlerimiz k?t? ma?lar bo? trib?nlere oynan?yor(passo lig kadar bu duruma zevksiz tats?z tusszu ma?larda b?y?k etkendir ?ahs?m ad?na)
Tak?mlar?n alt yap?lar?nda yetenek yerine torpil konu?uyor.
T?m bunlar birle?ince ?lke futbolu olarak malesef bu g?nleri bile arar?z ilerleyen zamanlarda diyorum.
?ok g?zel ?zetlemi?sin durumu Suat abi.
Hele hiddink d?nemi iyice so?udum ve kolay kolay ?s?namam.
Bir yorum yaz:
-
A sporda a2 milli ma?? var ?ngiltere ile. Kerim frei ve cenk tosun oynuyor. Gen?ler g?zel oynuyor izleyebilirsiniz.
Bir yorum yaz:
-
laf?m? geri al?yorumAslı Yigitcan Songun tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterHi? belli olmazAslı Ferhat U?urlu tarafından Gönderilmiş Mesajı gösterya ne sakatl??? arkada?lar. ke?ke elimizde olsada yabanc?lar filan dahil b?t?n tak?m? yollasak milli tak?ma. bizim antrenman sahas?nda olacaklar?na milli tak?m kamp?nda daha g?vende olurlar bence
Rakibin karaktersiz oyuncular?na zerre g?venim yok
O?uzhan Sivas ma??nda yokmu?. demekki s?k?nt? bizim antrenman zemininde filan de?ilmi?, bildi?in bizim ?zerimizde bir u?ursuzluk var arkada?...
Bir yorum yaz:
Bir yorum yaz: