"Kolay kolay T羹rkiye'ye d繹nmem"
T羹rk futbolunun Avrupadaki gelmi ge癟mi en baar覺l覺 temsilcisi o. Hem transferleri hem yurt d覺覺nda kal覺 s羹resi hem de tak覺mlar覺na yapt覺覺 katk覺yla tart覺mas覺z 1 numara.
Ge癟irdii a覺r sakatl覺klar覺n ard覺ndan 繹nce Villarreali ampiyonlar Ligine, ard覺ndan da Milli Tak覺m覺m覺z覺 Euro 2008e ve finallerde de tura ta覺yan kritik gollerin alt覺nda onun imzas覺 vard覺. Baar覺n覺n d羹nde kald覺覺na ve hep bug羹ne bakmak gerektiine inan覺yor, geldii noktay覺 da d羹n羹 unutmas覺na bal覺yor. T羹rkiyede kaosa ve tart覺maya prim veren anlay覺a sitem ediyor.
Nihat Kahveci Tam Saha'dan T羹rker Tozar'覺n sorular覺n覺 yan覺tlad覺.
ok y繹nl羹 bir h羹cum oyuncusu olduunu biliyoruz. Forvet arkas覺, sa ve sol kanad覺n yan覺 s覺ra santrfor da oynayabiliyorsun. Sence ileride tek olmak ve orta saha oyuncular覺 taraf覺ndan desteklenmek mi iyi, yoksa 繹nde iki kii olmak m覺?
Beiktatayken sa kanatta oynuyordum. Buna ramen ofansif y繹n羹m 癟ok iyiydi. Bu ekilde hem kendim gol at覺yor hem de arkadalar覺ma goller att覺r覺yordum. Beiktatan Real Sociedada gittiimde Teknik Direkt繹r羹m羹z Raynald Denoueix uzun boylu santrfor Darko Kovacevicin yan覺nda, daha k覺sa boylu, onun indirdii toplar覺 alabilecek, ut atabilecek ikinci bir forvet oyuncusu aray覺覺na girdi ve beni ileri u癟ta oynatmaya balad覺. Bu da benim oyun stilimin deimesine neden oldu. Gole daha yak覺n bir mevkide oynad覺覺m i癟in ma癟lardan daha 癟ok keyif almaya balam覺t覺m. Kovacevicle iyi bir ikili oluturmutuk o d繹nemde. Teknik olarak kendimi tan覺mlarsam, ger癟ek bir santrforum diyemem. Sahada serbest oynamay覺 seven, yeri geldiinde kanatlara giden, defansa yard覺mc覺 olan bir oyun karakterine sahibim. Bu s繹ylediklerim yanl覺 anla覺lmas覺n, iyi bir tak覺m oyuncusu olduumu d羹羹n羹yorum, kendi kafama g繹re oynam覺yorum.
Son d繹nemlerde yaad覺覺n ciddi sakatl覺klardan kurtulduktan sonra Villarrealde 癟ok baar覺l覺 bir sezon ge癟irdin. 25 lig ma癟覺nda 18 gol kaydettin. Sakatl覺klar yaad覺覺n d繹nemde umudunu kaybettiin oldu mu?
Bir futbolcunun ba覺na gelebilecek en a覺r sakatl覺klar覺 羹stelik 羹st 羹ste iki kere yaad覺m. Sakatl覺klar覺 kabullendim ve psikolojik olarak kendimi kuvvetli tutabildiim i癟in sahalara eskisi kadar g羹癟l羹 d繹nebildim. al覺aca覺m ve tekrar sahalara d繹neceim dedim kendi kendime. Burada eime de 癟ok ey bor癟luyum. 羹nk羹 en zor g羹nlerimde hep yan覺mda oldu ve beni 癟ok iyi motive etti. A癟覺k癟as覺, ameliyat olduktan sonra Bu ayak y羹r羹r m羹? diye kendi kendime sormutum ama umudumu hi癟 kaybetmedim. Doruyu s繹ylemek gerekirse, b繹ylesine g繹rkemli bir d繹n羹 yapabileceimi kendim de beklemiyordum. Unutulmaz bir sezon ge癟irdim. Hem Villarrealde kaydettiim gollerle tak覺m覺m覺n ligi ikinci bitirip ampiyonlar Ligine girmesine katk覺da bulundum hem de Milli Tak覺m i癟in att覺覺m gollerle Euro 2008 finallerine gidilmesinde pay sahibi oldum.
Eer bu sakatl覺klar olmasayd覺, seni daha da 羹st noktalarda g繹rebilir miydik?
ncelikle bulunduum yerden memnun olduumu s繹ylemek istiyorum. Ama 癟ok formda olduum d繹nemlerde a覺r sakatl覺klar ge癟irdim. Eer ge癟irmeseydim ne olurdu onu tam bilemiyorum. Ancak her eyde bir hay覺r vard覺r. Demek ki benim i癟in hay覺rl覺s覺 bu yoldan ge癟mekmi. Bir de 繹yle d羹羹nmek laz覺m; buralarda da olamayabilirdim. Daha aa覺 bir pozisyonda da bulunabilirdim. O y羹zden mutlu olmam gerek. D羹n iyi de olsa k繹t羹 de olsa ben unutmaya 癟al覺覺r覺m. 羹nk羹 bizim yapt覺覺m覺z ite bug羹n ne olduu 繹nemli. Ben de eer baar覺l覺 olduysam d羹n羹m羹 unuttuum i癟indir. Eer d羹nde kalsayd覺m, belki 癟ok gol att覺覺m i癟in havaya girecek ve baar覺s覺z olacakt覺m.
Kendi g繹zlemimden hareketle soraca覺m. Oynad覺覺n tak覺m ister kul羹p tak覺m覺 olsun ister Milli Tak覺m, ataa d繹n羹k bir oyun stiliyle oynand覺覺nda daha verimli bir performans sergiliyorsun. Eer defansif oynarsa, senin de etkili olma ihtimalin s覺n覺rlan覺yor gibi. Bu g繹r羹e kat覺l覺yor musun?
Her tak覺m覺n mevcut oyuncu yap覺s覺na g繹re bir sistemi oluyor. Bu noktada, kul羹p tak覺m覺yla Milli Tak覺m覺 k覺yaslaman覺n da doru olmayaca覺n覺 d羹羹n羹yorum. Milli Tak覺m seviyeleri genelde hep 羹st d羹zey olur. Avrupa ampiyonas覺nda m羹cadele eden 16 tak覺m覺n hepsi de birbirinden iyiydi. B羹t羹n 羹lkelerin en iyi oyuncular覺 bir araya geliyor. Kul羹p tak覺m覺n覺zda elde ettiiniz kadar 癟ok pozisyona giremez ve 癟ok da gol atamazs覺n覺z. Defans覺n覺za daha 癟ok a覺rl覺k vermeniz l璽z覺m. 羹nk羹 bir gol yedikten sonra iki gol atman覺z 癟ok zor bir ey. Ayr覺ca, g羹n羹m羹zdeki futbol 繹yle bir hale geldi ki, iyi bir defansif anlay覺覺n覺z yoksa hi癟bir ma癟覺 kazanamazs覺n覺z. 襤spanya Ligindeki tak覺mlar atak futbol oynamay覺 seviyor, futbolun g羹zel yanlar覺n覺 ortaya 癟覺karmaya 癟al覺覺yor. Ben de bu a癟覺dan ansl覺y覺m, 癟羹nk羹 Villarreal 癟ok kaliteli bir kadroya sahip. Bu oyuncular da size 癟ok top getiriyor ve sizi pozisyona sokuyor. nde oynayan oyuncular olarak da bizim g繹revimiz ald覺覺m覺z bu paslara bitirici vurular覺 yapmak.
Kendimize inand覺k ve baard覺k
Bir gol yedikten sonra iki tane atmak zor dedin ama Milli Tak覺m覺m覺z 襤svi癟re kar覺s覺nda 1-0dan 2-1lik galibiyete ulat覺. Daha sonra da 2-0den 3-2ye gelen bir ek Cumhuriyeti zaferi var. Bu ekilde Milli Tak覺m zoru sever s繹z羹 kan覺tlanm覺 oldu.
Evet, bu kesinlikle doru. Hedefinize ulaaca覺n覺za inand覺ktan sonra ve umudunuzu kaybetmeden m羹cadele ettiiniz takdirde istediinizi al覺yorsunuz. Bizim i癟in final nitelii ta覺yan bu ma癟larda da tarihi skorlar al覺p T羹rk milletinin y羹z羹n羹 g羹ld羹rd羹k. Milli Tak覺m覺m覺z覺n art覺k bir yerlere gelebilmek i癟in kimseye muhta癟 olmad覺覺n覺, baar覺ya ulamak i癟in oyuncular覺n kendilerine g羹venmesinin yeterli olduunu g繹rm羹 olduk.
Avrupa ampiyonas覺 finallerinde gruptan 癟覺kma baar覺s覺 g繹stermemizi nas覺l yorumluyorsun?
Portekize yenilmemize ramen hi癟bir eyin sonu geldi diye d羹羹nmedik. 襤svi癟re ve ek Cumhuriyeti ma癟lar覺n覺 kazan覺rsak gruptan 癟覺kaca覺m覺z覺 biliyorduk. Bu d羹羹nceyle hareket ettik. Hatta kendi aram覺zda sadece gruptan 癟覺kman覺n bile yeterli olmayaca覺n覺 d羹羹nd羹k. Gruptaki son iki ma癟覺 geriden gelip kazanmam覺z覺 ve bir 羹st tura 癟覺kmam覺z覺 b羹y羹k bir baar覺 olarak g繹r羹yorum. 羹nk羹 bunca y覺ll覺k tarihinde T羹rkiye sadece 羹癟 kere finallere gelme baar覺s覺n覺 g繹sterebilmi. S覺f覺r puanla d繹nd羹羹 zamanlar olmu. Bu y繹nden bak覺ld覺覺nda ve oynad覺覺m覺z ma癟lar incelendiinde g羹zel bir turnuva ge癟irdiimizi s繹yleyebiliriz.
Art覺k Semihle birlikte A Milli Tak覺m覺n ileri ucundaki ideal ikili gibisiniz. Uyumunuzu nas覺l deerlendiriyorsun?
Semihle ilk 繹nce Norve癟 ve Bosna-Hersek ma癟lar覺nda birlikte oynam覺t覺k. Ger癟ekten iyi anlat覺k ve bir癟ok da pozisyona girdik. Semih, T羹rkiyede gol kral覺 olmu bir oyuncu. Bu anlamda onun son vurulardaki becerisinden kimse 羹phe etmemeli. Onunla birlikte oynamaktan mutluluk duyuyorum. 襤nallah o da istedii yerlere gelir.
Avrupa ampiyonas覺nda forvet elemanlar覺n覺n yeterince pozisyona girebildiini d羹羹n羹yor musun?
Asl覺nda ben 癟ok pozisyona girip ka癟覺rmaktansa az pozisyona girip bunlar覺n gole 癟evrilmesinin daha 繹nemli olduunu d羹羹n羹yorum. Biz de bu konuda pek hata yapmad覺k. Yakalad覺覺m覺z f覺rsatlar覺 gole 癟evirmesini bildik.
2002 D羹nya Kupas覺n覺n kadrosunda olan bir oyuncu olarak, b羹y羹k turnuva g繹rmemi bir癟ok yeni arkadaa yol g繹steren isimlerden birisiydin. Milli Tak覺m覺n kaptanlar覺ndan da birisin. Onlarla yapt覺覺n konumalarda neler s繹yledin?
Avrupa ampiyonas覺 繹ncesi Almanyada ge癟irmi olduumuz kamp, kadronun kaynamas覺 anlam覺nda 癟ok faydal覺 oldu. Burada kendi aram覺zda yapt覺覺m覺z toplant覺larda gen癟 arkadalar覺m覺za b繹ylesi 繹nemli turnuvalarda stadyumdaki seyircilere ilaveten milyonlarca kiinin televizyonlar覺 ba覺ndan kendilerini izlediini ve bunun ne kadar 繹nemli olduunu anlatt覺k. 羹nk羹 sahaya 癟覺kan futbolcu bunun fark覺na varamayabiliyor. Baar覺 elde ettikleri takdirde T羹rkiyede insanlar覺n onlar覺 nas覺l bir konuma oturtacaklar覺n覺 da s繹yledik.
Baar覺 deil tart覺ma ilgi g繹r羹yor
Burada medyan覺n 羹stlenmesi gereken rol de 繹nemliydi. Ne baar覺da ne de baar覺s覺zl覺kta y羹celtme ve eletirmede doz a覺lmamal覺. T羹rk medyas覺 ile 襤spanyol medyas覺 aras覺nda bu noktada bir fark var m覺? Orada durum nas覺l?
襤spanyada tak覺m yenildiinde eletirinin seviyesini, galip geldii zaman da sevinmenin, 繹v羹nmenin derecesini 癟ok iyi biliyorlar. Bizde ise orta nokta yok gibi. Yenildiin zaman d羹nyan覺n sonu geliyor, yenince de omuzlar 羹zerinde gezdiriliyorsunuz. Bu anlay覺覺n deimesi i癟in biz futbolcular olarak elimizden geldiince doru mesajlar vermeye 癟al覺覺yoruz. Ne yenildiimiz zaman yerin dibine sokulmak ne de baar覺 elde ettiimiz zaman pohpohlanmak istemediimizi s繹yl羹yoruz. Ama maalesef T羹rkiyede yenilgi olduunda veya tart覺ma yaand覺覺nda bu herkesin daha 癟ok ilgisini 癟ekiyor. Biraz da insan覺m覺z覺n yap覺s覺ndan kaynaklan覺yor galiba. G繹rd羹羹m kadar覺yla, T羹rkiyede baar覺 istenildii 繹l癟羹de reyting getirmiyor.
襤spanyol insan覺 ile T羹rk insan覺n覺n karakteristik benzerlikleri ve farkl覺l覺klar覺 neler?
襤kisi de Akdeniz 羹lkesi olduu i癟in insanlar覺 da benzer 繹zellikler ta覺yor. 襤spanyollar da s覺cakkanl覺 insanlar ve g繹rd羹羹m kadar覺yla T羹rkleri seviyorlar. Babakanlar覺 bizim Avrupa Birliine girmemiz i癟in olduk癟a destek veriyor. 襤spanya tarihinde uzun bir d繹nem hissedilen Arap etkisi de benzerliklerin artmas覺n覺 sal覺yor. Bunun yan覺nda, yemek k羹lt羹rleri bir hayli ilgin癟. Saat 23.00te akam yemeine giden baka bir 羹lke insan覺 var m覺d覺r acaba? 襤nsanlar覺 hayattan keyif almay覺 seviyor. Bu tabii ekonomik durumla da alakal覺 ama 襤spanyan覺n da Avrupa Birliine girmeden 繹nce bu anlamda ciddi s覺k覺nt覺lar 癟ektiini hat覺rlatmam gerekir. 襤spanyada 繹leden sonra siesta yap覺ld覺覺 i癟in mesai saatleri bir bak覺ma k覺sa. Bazen arkadalar覺ma, Mesai saatleri bu kadar az olmas覺na ramen 羹lke ekonomisine bu nas覺l olumsuz yans覺m覺yor? diye soruyorum. Onlar da tam cevap veremiyor.
Yurtd覺覺nda baar覺l覺 olman覺n yollar覺ndan bir tanesi de bulunduun 羹lkenin yaam tarz覺na uyum salamak ve iyi arkadal覺klar kurabilmek. Sen bu anlamda baar覺l覺 olan oyunculardan birisin. Dier futbolculara da 繹rnek olmas覺 a癟覺s覺ndan kendi deneyimlerini bizlerle payla覺r m覺s覺n?
Bulunduunuz ortam覺n artlar覺na g繹re yaamak mutlu olman覺z i癟in gereken bir 繹nkoul. Sonra, arkadal覺klar kurmak ve derdinizi anlatmak i癟in bulunduunuz 羹lkenin dilini 繹renmek zorundas覺n覺z. O zaman hem k羹lt羹r羹 i癟inize sindiriyorsunuz hem de adaptasyon s羹reciniz k覺sal覺yor. Tabii ben 襤spanyaya ilk gittiim zaman 癟ok ansl覺yd覺m. 羹nk羹 Tayfun Korkut ve beni tan覺yan bir teknik direkt繹r oradayd覺. Nianl覺m覺n da transferimden sonra yan覺ma gelmesi bana 癟ok yard覺mc覺 oldu.
Elimden geldiince Avrupada kalaca覺m
Her f覺rsatta futbol yaant覺na Avrupada devam etmek istediini s繹yl羹yorsun. T羹rkiyeyi 繹zlemedin mi?
襤nsan覺n kendi 羹lkesi gibi olmuyor. Doduu topraklarda bulunmak, o havay覺 soluman覺n duygusu bir baka. Belki T羹rkiyede elde edebileceim yaant覺 tarz覺n覺 襤spanyada kurmam imk璽ns覺z ama her eyin bir bedeli var. Eer baz覺 eyleri kafama koymusam, bunlara katlanmal覺y覺m. Zaten, ben daha giderken elimden geldii kadar T羹rkiyeye d繹nmemeye 癟al覺aca覺m覺 s繹ylemitim. Bazen bu s繹zlerim 癟arp覺t覺l覺yor. rnein, Nihat, T羹rkiyede oynanan futbolu beenmiyor, k羹癟羹ms羹yor diye yorumlar yap覺l覺yor. Bu kesinlikle doru deil. Biz senelerdir Avrupada futbolcumuz oynam覺yor diye k覺vrand覺k. Ben imdi orada gayet g羹zel oynarken, T羹rkiyeye d繹nmem i癟in 癟aba sarf ediliyor. Bu da bana ters geliyor. Ben elimden geldii kadar Avrupada kalaca覺m. Zaten Villarrealle 羹癟 senelik daha kontrat覺m var. 襤spanyada ma癟larda bana El Turco diyorlar, Nihat demiyorlar. Bu da beni 癟ok gururland覺r覺yor. 羹nk羹 bir T羹rk an覺l覺yor. Bunun da 癟ok 繹nemli olduunu d羹羹n羹yorum.
T羹rkiyede oynanan futbolu nas覺l buluyorsun? Gelimesini salamak i癟in neler yap覺lmal覺?
T羹rkiyedeki ampiyonluk yar覺覺 ge癟en sezon 癟ok 癟ekimeli ge癟ti. Kimin ampiyon olaca覺 son haftaya kadar belli olmad覺. B繹yle olunca, bence ligin kalitesi ve heyecan覺 da art覺yor. T羹rkiyeye gelen yabanc覺 futbolcular覺n da kalitesinin artt覺覺n覺 g繹r羹yoruz. Bu da demektir ki T羹rk futbolu bir y羹kseli i癟inde. Tabii y羹kseli i癟inde olduunu g繹r羹p b繹yle b覺rakmamak gerek. Doruyu s繹ylemek gerekirse, yurtd覺覺nda Turkcell S羹per Lig fazla takip edilmiyor. Bu noktada tak覺mlar覺m覺z覺n Avrupa arenas覺na 癟覺kt覺覺nda g繹sterdii performans 繹n plana 癟覺k覺yor. Mesela, Fenerbah癟e bu sezon ampiyonlar Liginde yapt覺覺 癟覺k覺la T羹rk futbolunun tan覺t覺m覺na ciddi anlamda katk覺 yapm覺 oldu. Bu arada, halen d繹rt b羹y羹k tak覺mla dier tak覺mlar aras覺ndaki fark kapanm覺 deil. Ne zaman ki b羹y羹k tak覺mlar ligin en altlar覺nda yer alan tak覺mlara kar覺 kaybetmeye ya da onlardan 癟ekinmeye balarlar, o zaman ligin kalitesi tam anlam覺yla artm覺 demektir.
Villarrealde tak覺ma yeni kat覺lan Edmilson, Llorente, Sebastian Eguren, Robert Flores, Josmer Altidore ne getirir?
Bakan覺m覺z Fernando Roig Alfonso 癟ok ak覺ll覺 bir politika izliyor. Her sezon bir-iki 繹nemli oyuncuyla tak覺m覺 takviye edip, kadroyu daha iyi bir konuma getiriyor. Bundan iki sezon 繹nce ligi yedinci s覺rada bitirmi ve UEFA Kupas覺na gitmeye hak kazanm覺t覺k. Ge癟en sezon ba覺nda yap覺lan takviyeler ligi ikinci s覺rada bitirmemizi salad覺 ve imdi ampiyonlar Ligine direkt kat覺l覺yoruz. Bu takviyeleri yaparken Teknik Direkt繹r Manuel Pellegrini ile uyum i癟indeler. Sayd覺覺n覺z isimler aras覺ndan Edmilsonun kariyeri zaten tart覺ma g繹t羹rmez. Llorenteyi Real Sociedaddan tan覺yorum, birlikte oynam覺t覺k. Bence 癟ok iyi transferler. Rekabet ortam覺 ne kadar artarsa baar覺 da o 繹l癟羹de y羹ksek oluyor.
Vilarrealdeki geleceini nas覺l g繹r羹yorsun? Bundan sonras覺 i癟in hedeflerin neler?
Hedefleri olan ve daima 羹st s覺ralar覺 hedefleyen bir tak覺mda oynuyorum. Bundan sonraki amac覺m sergilediim performans覺 devam ettirmek ve 羹st羹ne koymak. Gelecek sezon Villarrealle ampiyonlar Liginde baar覺lar kazanmak istiyorum. Her sene 癟覺tay覺 y羹kselten bir tak覺mda oynamak beni 癟ok mutlu ediyor.
FIFA Bakan覺 Sepp Blatter taraf覺ndan milli tak覺mlar覺 korumak amac覺yla 繹nerilen 6+5 kural覺, FIFA kongresinden onay ald覺. Yeni uygulamaya kademeli olarak 2010'da 4+7 ile balanacak; bir sezon sonra yerli oyuncu say覺s覺 5'e, 2012-2013'ten itibaren de 6'ya 癟覺kart覺lacak. Sence bu karar T羹rkiyeye ne getirir?
Bu karar ilerleyen y覺llarda T羹rk futbolu ve T羹rk oyuncusu i癟in daha iyi olacak. Yaln覺z, unutmamak gerekir ki oyuncu say覺s覺n覺 artt覺rmaktan 癟ok kalitesinin artmas覺 daha yerinde olur.
T羹rk olmasam daha deerli olurdum gibi bir a癟覺klaman olmu. Bu doru mu? Hangi noktalarda T羹rk olman覺n sana dezavantaj getirdiini g繹rd羹n?
Bu a癟覺klamam da yanl覺 anla覺lm覺t覺. T羹rk olmaktan sonuna kadar gurur duyuyorum. Benim anlatmak istediim, biz T羹rklerin yurtd覺覺nda olduumuzda adeta ma癟a 1-0 yenik bal覺yor oluumuz. Bu da yabanc覺lar覺n bizi iyi tan覺mamas覺ndan ileri geliyor. Baz覺 sohbetlerde T羹rkiyenin geri kalm覺 bir 羹lke gibi alg覺land覺覺n覺 fark ettim. Bu da otomatik olarak T羹rk insan覺na d繹n羹k bak覺 a癟覺s覺n覺 ekillendiriyor. Sonra bu yanl覺 yorumlar覺 yapan kiiler T羹rkiyeyi gidip g繹r羹yor ve d羹羹ncelerinin ne kadar yanl覺 olduunu fark ediyor. Demek ki T羹rkiye olarak yeterince tan覺t覺m覺m覺z覺 yapam覺yoruz. Ayr覺ca, bir Brezilyal覺 ya da Arjantinli futbolcu daha deerli g繹r羹lebiliyor. 羹nk羹 milli tak覺mlar覺 daime 繹nemli turnuvalara kat覺l覺yor ve baar覺lar elde ediyor. Biz de T羹rkiye olarak bu t羹r organizasyonlara d羹zenli kat覺l覺rsak ve 繹nemli kazan覺mlar elde edersek bize y繹nelik yanl覺 d羹羹nceleri de sileriz.
ek Cumhuriyeti ma癟覺nda att覺覺n iki gol羹n yaam覺nda ayr覺 bir yeri olacak. Ne dersin?
O iki gol ve gollerin at覺ld覺覺 羹癟 dakika hayat覺m覺n en 繹nemli anlar覺ndan bir tanesiydi. 襤kinci golde top filelere gittikten sonra ne olduunu ben bile anlayamad覺m. Golden sonra kendimi yere att覺m sevin癟ten. Keke bir edebiyat癟覺 olsa da o gollerin at覺ld覺覺 dakikalar覺 ayr覺 bir dille tasvir etse.
H覺rvatistan ma癟覺n覺n son dakikalar覺nda kenardayd覺n. Duygular覺n farkl覺 m覺yd覺?
Ma癟 bitmeden oyundan 癟覺km覺t覺m ama heyecan覺mda hi癟bir azalma olmad覺. O ma癟覺n gidiat覺 da ek ma癟覺na benzer bir sevin癟 yaamam覺 salad覺. zellikle penalt覺lar aamas覺nda heyecanland覺m.
Yar覺 finalde oynayamad覺n
D羹nyan覺n en 羹z羹c羹 eylerinden bir tanesi oldu benim i癟in.