Konu: Selahattin DUMAN - Böyle bir babam olsaydý da 103 milyon borcum olsaydý..

Cool Selahattin DUMAN - Böyle bir babam olsaydý da 103 milyon borcum olsaydý..

Bu gün Selahattin Duman tarafýndan Hürriyet de yayýnlanan muhteþem bir yazý " Böyle bir babam olsaydý da 103 milyon borcum olsaydý.. "

Babalar Günü’nün idrak edilmesine daha vakit var ama adayýmý þimdiden açýklýyorum.. Eski patronumu (Dünya durdukça namý yedi iklim on dört diyarý dolaþsýn..) bir evlada karþý gösterilen hoþgörünün rekortmeni olduðu için resmen yýlýn babasý adayý ilân ediyorum..

Bir baba kendisini sýkça hayal kýrýklýðýna uðratan bir evlada karþý ancak bu kadar sabýrlý, bu kadar anlayýþlý, bu kadar yüce gönüllü olabilir..Kendi öz, þahsi babam da bana karþý çok sabýrlýydý ama ne yazýk ki eli, eski patronum kadar açýk deðildi..On liralýk haftalýðýn tahsilat saati geldiðinde, bana tasarruf üzerine uzun bir nutuk çekmeden elini cebine sokmazdý.. Üstelik o nutuklar, Meclis’te bütçe görüþmelerinde söz alan muhalefet liderininki kadar uzun olurdu.. Lafýný da beni sürgündeki Mýsýr Kralý Faruk’tan bile müsrif ilân etmeden bitirmezdi..

Yýlýn babalýðýna aday gösterdiðim eski patronumun el açýklýðý ile þahsi babamýn mali politikasý kýyas bile kabul etmez..
    Eski patronumun evladý için harcadýðý paralarla Güney Doðu’nun eðitim sorunu çözülürdü..
    Oðlanýn bünyesindeki “avarelik geni..” daha ergenlik çaðýnda kendini yüz sivilcesi olarak belli ettiðinden Þefkatli Baba harekete geçti..Evladýný diploma sahibi yapmak için gitti, özel bir lise satýn aldý..
    Yüzde yüz doðru bir yatýrýmdý.. Ýþe de yaradý..
    Oðlan yaþ olarak zaten öðretmenlerin çoðuyla akran sayýlýrdý.. Aralarýnda karþýlýklý sevgi ve saygý vardý..
    Bu sayede okulu fazla zorlanmadan bitirdi.. Hayatta her zengin çocuðuna “helva filan sarmasý için..” lazým olacak diplomasýný aldý..

AL SANA TAKIM..

EEE! Lise diplomasý aldý diye çocuðun hayata, Beþiktaþ Ýlçesi Kaymakam Yardýmcýsý olarak baþlayacak hali yoktu.. O yüzden bir eyyam kendi þirketleri içinde oyalandý..
    Þefkatli Baba baktý ki kendi þirketleri oðluna sýkýcý geliyor.. “Þirket içinde boþ gezip, avare olmasýn..” diye düþündü ve oðlunun elinden tutup kulüp baþkaný yaptý..
    Þirketin parasýný yiyeceðine takýmýn parasýný yesindi.. Ana fikir buydu..
    Kulüp baþýna ne geldiðini anlayana kadar, iki rakamlý olan borçlarý, Hayýrlý Evlad’ýn yönetiminde yarým milyarý buluverdi..
    Kulübün kongre üyeleri o kadar paranýn harcanmasýndan dolayý þaduman olacaklarýna, ileri geri konuþmaya baþladýlar..
    Ýki taraftar yan yana gelse birinden biri mutlaka lafa “Bu kadar borcu kim ödeyecek?” diye baþlýyordu..
    Hayýrlý Evlad sonunda bu kadar boþ laftan bunaldý.. Kulübün resmi bir toplantýsýnda kürsüye çýktý.. “Arkadaþlar ben federasyona gidiyorum.. Giderken de kulüpten alacaðým olan 103 milyon lirayý hibe ediyorum..” deyiverdi..
    Gerçi para babanýn cebinden çýkmýþtý ama baðýþlayan oydu..

BABA NE YAPTI?

ÞAHSÝ kasasýndan 126 milyon lira çýkan ancak kulübün defterine göre sadece “103 milyon lira alacaklý..” gözüken Þefkatli Baba duruma önce uyanamadý..
    Zaten o sýrada baþý satýn aldýðý iki gazetenin (Milliyet ile Vatan) karný doymaz personeli ile beladaydý..
    Her birine günde “yedi lira” yemek parasý veriyor, yine yetiremiyordu.. Üstelik karþýsýna dikilen Milliyet’in o günkü paþasý “günde altý lira..” daha yemek zammý istiyordu..
    Günde 13 lira yemek parasý!! Teheey!! Bu çocuklar Paper Moon’da mý yiyordu öðle yemeklerini?
    Baba “veremem, batarým..” dedi.. Gazetenin o zamanki izansýz paþasý ise “Ama oðlun takýma 103 milyon lira baðýþladý, þimdi bunu arkadaþlarýma nasýl anlatayým..” deyip lafý soktu..
    Þefkatli Baba ister istemez evladýný savundu..
    “O kadar para þak diye baðýþlanýr mý? Bir iki yazý yazarsýnýz.. Millet unutur gider..”
    Gazete açlarýnýn doymak bilmez karýnlarý için yemek parasý zammýný vermedi ama o baðýþ iþinin de peþine düþemedi..
    Gezi vak’asýndan beri siyaseten ortam gerilimliydi..
    Gazeteleri hükümet adamlarýna bir türlü yaranamýyor, atýlan baþlýklar yüzünden her gün fýrça yiyordu.. “Tape” tacirlerinin gözleri kör olsun.. O fýrça yüzünden hüngür þangýr aðlamasýný internetin diline düþüren onlardýr..
    Uzun etmeyelim.. 103 milyonluk hesap bir türlü kapanmaz olmuþtu.. Kapatýlmasý için bir fikir üreten de yoktu..
    Kapatmak belki de Hayýrlý Evlad’a nasip olacaktý..

Türkiye Futbol Federasyonu’nun binasý için “Okey Federasyonu’nu da içinde gizliden barýndýrýyor..” diyenlerin yalancýsýyým..
    Fikir büyük ihtimal Okey’de tek taþa dönerken geldi..
    Kafanýn içinde bir piknik tüp yandý ve þavkýný beynin ön korteksine gönderdi..
    Kafasýnda yanan tüpün þavkýyla zihni aydýnlanan Hayýrlý Evlad kendi kendine; “Neden olmasýn?” diye sordu..
    Kongre’de çýkýp “Alacaðýmý baðýþlýyorum..” demiþtim.. Sözüm yine söz.. Onlar bana kýrk milyonu elden verirler, geriye kalaný baðýþlamýþ sayarýz.. Takýmýn borcu 103 milyon eksilir.. Ben sað, kulüp selamet..

ÞU ANDA DURUM

FEDERASYON’da yanan tüpün þavký takýmýn yönetimini de aydýnlattý..
    Takýmýn baþkaný, hesap defterinde kaydý duran ancak “ne baðýþlanan ne tahsil edilen” parayý her gün kara kara düþünüyordu..
    Formülü kabul ederse, cepten 40 milyon çýkacak ama defterdeki borç 103 milyon eksilecekti.. Ne yalan söylesin, fikir aklýna yatmýþtý..
    Ne var ki takýmýn “ikinci baþkaný” takýmýn parasý konusunda aksi, inatçý bir þahýstý..
    Üstelik yönetimdeki tek iþi de takýmýn mali iþlerini yola koymaktý.. Baþkan teklifi açýnca;
    “Cebimizden kýrk para vermem.. Madem borcu baðýþlýyorum dedi, tamamýný baðýþlar..” dedi..
    Bu hayýrlý iþ de öylece ortada kaldý.. Top þimdi baþkan ile yardýmcýsý arasýnda dönüp duruyor..
    Gel de alan savunmasý yapan baba ile oðulun haline bakýp duygulanma..

Kartal
    Yer
    baðdat caddesi BEÞÝKTAÞ'ýn kalesi
    Yaþ
    34
    yatacak yerin yok tüpçü

Cumhurbaþkan ý adayý olacak adamsýn

laf oturtma böyle mi oluyordu acep

samimi olarak demirorenin çocuklarýna üzülüyorum.
    daha büyük utanç Allah yaþatmasýn.

Son zamanlarda okudugum en güzel yazi, masallah.